PIM JOCHEMS – CHEF DU LOULOU

Hij is de Mick Jagger van ons keukenteam; meet Pim Jochems, onze chef-kok! En daar...

Hij is de Mick Jagger van ons keukenteam; meet Pim Jochems, onze chef-kok! En daar zijn we op zijn zachtst gezegd ontzettend trots op. Gestudeerd aan de Cas Spijkers Academie in Nijmegen, leerde Pim de culinaire kneepjes van het vak. Zoals het bekende gezegde luidt; liefde gaat door de maag. En dat werd al vrij snel duidelijk toen Pim het gasfornuis aandraaide. Koken, dat kan ’ie. 
 
Het moge dan ook duidelijk zijn dan Pim zijn carrière niet start bij de LouLou, maar de afgelopen jaren acte de préséance heeft mogen geven in prachtige zaken als Restaurant De Lindehof Nuenen, Restaurant El Puente Eindhoven, La Bocca Grande Helmond en deze lijst gaat nog even door.  

Het is dan ook des te bijzonder dat we Pim Jochems chef-kok van LouLou mogen noemen. Fun fact: Tijdens het schrijven van dit artikel (zo’n 2 weken voor de officiële opening van LouLou), is Pim volop aan het proefkoken daar in ons verbouwde Café aan de Vestdijk. Pim heeft dan ook met veel zorgvuldigheid gekeken naar het samenstellen van ons menu, waarvan we nu al kunnen verklappen: je gaat keuzestress krijgen.  
 
Pim is geïnspireerd door de beste keukens uit diverse landen rondom het Middellandse Zeegebied en Azië. Dit alles wordt op smaak gebracht met een rijk pallet aan specerijen, weer vanuit diezelfde regio’s. Zo kom je op onze lunchkaart diverse clubsandwiches tegen, zoals je die zou eten aan het strand van Nice in Frankrijk. Maar ook Indonesische Rendang, geserveerd op een pantosti zoals je hem nog nooit geproefd hebt. Op de dinerkaart ga je de allerbeste vlees- vis- en vega- gerechten tegenkomen. Denk aan traditionele gerechten als een tournedos of zalm tataki, maar ook een pasta fruit de mer gevuld met de beste schaal- en schelpdieren. Of gewoon trek in een borrel? We snijden onze frites in eigen keuken, gecombineerd met onze huisgemaakte mayonaise wordt dat watertanden alom.   
 
Eigenlijk is het te veel om op te noemen en zoals een chef-kok betaamd, zal Pim ongetwijfeld willen dat we stoppen met praten, en dat jij gewoon komt proeven.  

Zien we je in LouLou?